Важни съставки за кожата ти през зимата

Важни съставки за кожата ти през зимата

9 септември 2021
  • Сподели:

Зимния период...

 
Той е винаги е тежък за кожата, тъй като въздухът губи влага, като по този начин се отразява на кожата и цялостното ви здраве. Освен това комбинацията от студен вятър и изсушаващата топлина на закрито може да влошат кожата ви. Тя често се нуждае от грижи през зимата поради видимите признаци на сухота, изтощение, запушени пори, загуба на еластичност и много други кожни проблеми.
 
Светът на красотата и козметичната инустрия предлага много продукти, които обещават да трансформират кожата ви с незабавни и видими резултати. Обаче тези синтетични формули често осигуряват само инстантно удовлетворение и краткосрочни ползи. Възниква въпросът за съставките, които трябва да включим в режима си за грижа за кожата за постигне така желания зимен баланс.
 
Предлагаме ви някои от най-важните съставки, които определено трябва да използвате за дълбоко подхранена и здрава кожа. Тези съставки присъстват в системата Аюрведа за подържане на кожата през зимата.
 

Масло от Ший - успокоява и омекотява

 
С висока концентрация на мастни киселини и витамини, маслото от Ший е известно с многобройните си ползи за кожата. То е естествено омекотяващо масло, богато на антиоксиданти и забавя стареенето. Предлагаме ви да разгледате кремовете с масло от ший - Подхранващ Kрем за ръце (Hand Cream) и Възстановяващ Нощен Kрем (Night Cream), които стимулират регенерацията на кожните клетки и я подхранват и възстановяват. Кожата ви ще ухае прекрасно и ще бъде мека и еластична с богатата комбинация от Аюрведа билки и антиоксиданти. Тези кремове са интензивно подхранващи за лечение на сухата и чувствителна кожа.
 

Кайсиево масло - богато на нутриенти

 
Грижа за кожата с множество хранителни вещества съчетани в едно - кайсиевото масло. То съдържа антиоксиданти, мастни киселини, витамини и други, като всеки от тях има своите уникални ползи за кожата. Известно още като най-доброто масло против стареене. Използва се и като масажно масло за тяло и помага за подмладяване, успокояване и омекотяване на кожата. Това го прави идеалната съставка, на която да разчитате през зимата. Кайсиевото масло дълбоко подхранва, съживява и омекотява кожата ви.
 

Шафран - пречистващ и успокояващ

 
Групиран в Аюрведа като билка, която придава на кожата топъл и сияен тен. Така нареченият "Кесар" е бил прочута съставка заради свойствата си да подобрява кожата. Идеален за лечение на проблеми, свързани с акне, той помага за подобряване на текстурата, разкрива по-мека, гладка и по-здрава кожа. Предлагаме на вашето внимание Изглаждащ Крем за лице (Smoothing Face Cream) и Подмладяващ Kрем (Rejuvenation Cream)
 

Кокосово масло - ултра хидратиращо

 
Това много-ефикасно масло и е отдавна призната съставка за подхранване на кожата, косата и тялото. Този богат на антиоксиданти еликсир дълбоко хидратира и успокоява кожата, правейки я мека, еластична и плътна. Също така е високоефективен омекотител, който подобрява цялостната текстура и здраве на косата. Студено пресованото девствено кокосово масло е изключителна подхранваща съставка, която стяга и тонизира кожата, като същевременно придава здрав блясък и на тена ви. Идеални примери са Сапун Папая (Papaya Soap), Сапун Манго (Mango Soap) и Сапун Злато (Gold Soap)