Prunus Amygdalus Dulcis Масло (Almond Бадеми)

Сладкото бадемово масло е вида, който е по-подходящ за кожата. Аюрведа използва маслото в грижата за кожа и коса. To е меко, хипоалергенно масло, което може безопасно да се използва дори за бебешка кожа.

Ползи...

Дава липсващите хранителни вещества на кожата, намалява акне и я прави по-здрава. Това масло е нежен хидратант, намалява загубвата на влага в кожата и често се използва за масажи. Намалява късането на косъма, разделянето на краищата, сърбежа в скалпа, сухите корени и тънки косми. Омекотява скалпа и отпуска. Бадемовото масло съдържа витамин Е, който е един от най-мощните известни Антиоксиданти, които предотвратяват увреждането на клетките и намалява на UV увреждането на кожата. Възстановява някои от щетите, нанесени на колагеновия слой. То е богато на Протеини и може да осигури Аминокиселините, необходими за образуването на колаген. Ретонолът във витамин А има способността да стимулира производството на нови кожни клетки и да изглажда фините линии. Омега-3 мастните киселини предотвратяват преждевременното стареене и предпазват от увреждане от слънцето. Съдържа цинк, който е основно вещество за третиране на акне или други щети по лицето. 

Тъй като Бадемовото масло е Противовъзпалително, то може да помогне за облекчаване на подуването на кожата. Благодарение на своите Омекотяващи свойства, то има потенциала да подобри тена ви. Намалява излишното омазняване на кожата. В древната Китайска и Аюрведа системи, Бадемовото масло се е използвало за намаляване на белезите и появата на стрии.