Calendula Officinalis Екстракт от Цвете (Calendula Невен)

Маслотото от Невен е естествено масло, извлечено от цветя на Calendula officinalis. Често се използва в Аюрведа или алтернативното лечение. Екстрактът от Невен е богат източник на съединения за намаляване на дискомфорта. Съдържат пет съединения - Олеанова киселина, Лупеол, Кверцетин, α Амирин и β Амирин.

Ползи...

Неговите ефикасни съединения имат Антиоксидантна свойства, успокояват кожата и намаляват дискомфорта. Възпалението е причина на много кожни проблеми като обриви, розацея, екзема, чувствителност, дори разграждане на колаген. Противовъзпалителните му свойства идват от многото Флавоноиди, Сапонини и Тритерпеноиди. Те предотвратяват отделянето на Хистамини, което може да причини зачервяване, болка, алергии и възпаление. Нежната природа на Невен означава, че няма да изсуши кожата ви и е безопасен за употреба с други съставки против акне. Екстрактът от Невен е полезен при лечение и профилактика на Акне вулгарис.
Маслото от Невен предотвратява деградацията на кожата тъкан. Подобрява кожата значително, намалявайки появата на фини линии, бръчки, петна от слънце, синини и белези. Функцията на Флавоноидите помага да предпазите кожата си от увреждане на свободните радикали. Подхранващите способности на Невена помагат за освежаване на повърхността на кожата, и придадат по-стегната и еластична кожа. Крем с екстракт от Невен ще насърчи хидратацията и ще увеличи притока на кръв и кислорода към кожата. Това означава повече нутриенти и по-добра функция на кожата ви.