Етеричното масло от Иланг Иланг се получава от парните дестилирани цветя на растението Cananga odorata. То се използва широко в Аюрведа лекарства, козметика и процедури.

Ползи...

Маслото от Иланг Иланг помага за отпускане на тялото и духа и е полезно за хора, страдащи от безсъние, умора, стрес, тревожност, напрежение и др. Има качества на Афродизиак и повишава либидото при двата пола.
Със своите мощни антиоксидантни свойства, маслото от Иланг иланг се бори със свободните радикали, които са причина за преждевременното стареене. Използвано в козметични продукти или локално, етеричното масло балансира и регулира омазняването (Себум) в кожата и косата, като същевременно успокоява възпалението и дразненето. Иланг Иланг действа независимо дали кожата ви е суха или мазна. Подобрява циркулацията, насърчава растежа на нова кожа и коса. Допринася и поддържа хидратацията и предотвратява инфекции. Когато се прилага локално върху кожата, Етеричното масло от Иланг Иланг е добре известно със способността си да стимулира естествения блясък на кожата и косата. Благодарение на своите Антибактериални съединения, маслото пречиства, защитава и лекува кожата.