Индийското орехче е овално семе на вечнозелено дърво, известно като Myristica Fragrans, което принадлежи към семейството на Myristicaceae. Наричанo Джайфал в Аюрведа или Nutmeg.

Ползи...

Съдържа активен компонент, известен като Macelignan, който елиминира фините линии, бръчките и отпускането на кожата. С Антиоксидантни, Антисептични свойства и Противовъзпалителни съединения е източник на вещества като витамин А, Тиамин, Витамин С, Е, Калций, Натрий, Желязо, Калий, Цинк и др. Противовъзпалителните съединения са нарични още Монотерпени, Сабинен, Терпинеол и Пинен. Известно е, че Етеричното масло от Джайфал е притежава множество защити за кожата, като акне, тъмни петна и неравен тон, екзема, суха и белеща се кожа. Този естествен екстракт видимо намалява белезите, грапавостта и дава млада и сияйна кожа.
Доказано е, че Джайфал има Антибактериално действие срещу потенциално вредни видове бактерии. Например Streptococcus mutans и Aggregatibacter actinomycetemcomitans. Едно от най-удивителните му предимства е, че има способността да коригира обезцветяването и пигментацията на лицето ви. Тъмните петна и луничките се появяват поради прекомерно излагане на ултравиолетовите лъчи на слънцето, хормонални промени, прогресираща възраст, страничен ефект на лекарства или друго смущение на кожата.