Pelargonium Graveolens Масло от Цвете (Geranium Гераниум)

Етеричното масло от Гераниум се получава чрез парна дестилация на листата на Pelargonium graveolens. Основните химически съставки на Етеричното масло отГераниум са Линалоол, Геранилформиат, Цитронелол и Гераниол.

Ползи...

Етерично масло от Гераниум е Антибактериално, Антимикробно и Антисептично, което го прави полезно за намаляване на акне, раздразнена кожата и инфекции, когато се прилага локално. С Противовъзпалителни свойства, които го правят полезено за редица кожни заболявания. Известно е, че ефективно елиминира мъртвите кожни клетки, насърчава регенерацията и лекува склонната към акне кожа. Неговите свойства помагат за стягане на кожата, фини линии и бръчки. 
Маслото от Гераниум е естествен Антиоксидант и активно подпомага здравето на кожата и естествения блясък. Често се използва за борба с дерматит и други кожни заболявания. Доказано е, че Маслото от Гераниум помага на кожата да поддържа здравословен естествен баланс. Помага за отпушване на порите, така кожата ще диша и ще изглежда по-свежа и млада. Когато се прилага при масаж, е известно, че насърчава контракция на мускулите. Използва се в Ароматерапията за лечение на тревожност, депресия и безсъние. От десетилетия маслото от Гераниум също се използва за насърчаване на растежа на косата, като подхранва скалпа и балансира производството на Себум.Маслото от Гераниум в грижата за косата драстично намалява сухотата и облекчава пърхота и раздразнения скалп.