Melaleuca Alternifolia Екстракт и Масло (Tea Tree Чаено Дърво)

Маслото от Чаено дърво е етерично масло, което има много ползи за кожата. Използва се за лечение на състояния и симптоми, които засягат кожата, ноктите и косата. Обикновено се среща в козметиката и лекарствата за локално приложение. Освен това е естествено слънцезащитно средство и се бори с инфекции и изгаряния. Расте в Индия и Австралия.

 

Ползи...

Маслото от Чаено дърво е може би най-известно със своята Антибактериална сила и има способността да уврежда клетъчните стени на бактериите. То може да помогне за спиране на възпалението, поради високата му концентрация на терпинен-4-ол - съединение с противовъзпалителни свойства. Локално прилаганото масло от Чаено дърво намалява отока при индуцирано от хистамин възпаление на кожата и е по-ефективно от парафиновото масло. Има способността да убива редица дрожди и гъбички като Candida albicans - вид дрожди, които обикновено засягат кожата, гениталиите, гърлото и устата. Някои изследвания показват, че маслото от Чаено дърво може да помогне за лечението на определени вируси. Бори се с акнето и се използва и в много от нашите аюрведа миксове за кожа и коса. 
Маслото от Чаено дърво може да бъде ефективно за потискане на алергичния контактен дерматит. Може да се използва за успокояване на скалпа при бебета. Хората с пърхот, които ежедневно използват продукт с масло от чаено дърво показват значителни подобрения, както и при сърбежи и омазняване.