Actinidia Chinensis Плодов Екстракт (Kiwi Киви)

Консумацията на киви е полезна не само за здравето, но и за кожата. Може да я предпази от вредите, причинени слънчевите лъчи и замърсяването. Може да подобри текстурата на кожата, помага при бръчки и я прави млада и красива. Кивито е богато на антиоксидантните Витамини С и Е, които са важни за здрава и блестяща кожа. Съдържа растителни съединения, включително Полифеноли, които също осигуряват антиоксидантни и противовъзпалителни ползи. Много от тези хранителни вещества присъстват в човешката кожа. Кивито може да е от полза за кожата ви по много начини.
Ползи...
Кивито съдържа Лутеин и Зеаксантин. Особено когато се комбинират, тези антиоксиданти могат да намалят тъмните петна по кожата ви. Те могат също да повишат нивата на Каротеноидите, които предпазват кожата ви от вредното въздействие на слънчевата светлина. Кивито съдържа Полифенол от семейството на Флавоноидите, наречен епигалокатехин галат (EGCG). EGCG може да предпази кожата ви от оксидативен стрес и вероятно дори от рак на кожата. Кивито е богато на Фолиева киселина – хранително вещество, което е от решаващо значение за образуването на нови клетки – може да помогне за подобряване на здравината на зрялата кожа.
 
Едно от най-големите предимства, които предлага Кивито, е невероятната му способност да поддържа кожата хидратирана. Това се дължи до голяма степен на високата концентрация на витамин С в плода, който повишава бариерните липиди в кожата. Наличието на здрава бариера и микробиом на кожата може да предотврати загубата на вода, както и проникването на микроорганизми. Фактори на околната среда като замърсяване, слънчева светлина и тютюнопушене могат да причинят оксидативен стрес, който ускорява увреждането на кожата. За щастие, витамините С и Е са мощни Антиоксиданти, които неутрализират оксидативния стрес и предпазват от този вид увреждане. Използването на продукти за кожата с богати на Витамин С съставки като киви може да подобри устойчивостта на кожата ви към излагане на UV лъчи и дори да й помогне да произвежда колаген.