Съществуват различни видове Алгае, включително най-известните водорасли, спирулина и водорасли. Има близо 73 000 вида водорасли и не всички видове носят еднакви ползи. Богато на въглехидрати, липиди, протеини, аминокиселини и минерали. И може да се прилага локално, когато се изпозлва в серум, крем или маска или се приема като добавка. Според Аюрведа водораслите действат върху всеки тип кожа.
 
Ползи...
Дехидратираната кожа може не само да причини суха и напукана кожа, но също така да се отрази на цялостното ви настроение. Ако се използва локално, Алгае е по-добър хидратант дори и от един от най-популярните от всички - хиалуроновата киселина.
Алгае е богато на Антиоксиданти, Витамин В, Магнезий, Цинк и Детоксикиращи минерали, които помагат за почистването на мръсотията и натрупването в порите. Поради многото антиоксиданти, то помага за намаляване на появата на фини линии и бръчки.
 
Проблемът с хиперпигментацията, която може да се третира с некиселинна съставка поради свръхчувствителна кожа е голямо предизвикателство. Водораслите естествено изсветляват кожата и помагат за намаляване на появата на тъмни петна. Част от избелващата сила се дължи на факта, че водораслите имат високи нива на Витамин С, която е известна със своите изсветляващи свойства.
 
Възпалението на кожата може да бъде причинено от много неща, включително увреждане от слънцето, оксидативен стрес и дори замърсяване, а резултатът от възпалението може да бъде хиперпигментация и фини линии. Водораслите могат да контролират възпалението и други кожни проблеми и имат потенциала да спрат процеса, който причинява ефекти като пигментация и бръчки. Алгае предлага естествена UV защита и се бори с оксидативния стрес, особено този, който е предизвикан от излагане на слънчеви лъчи.