Calamine (Каламин)

Каламинът е комбинация от цинков оксид и железен оксид и е по-известен като лекарство за обрив и сърбеж. Има много ползи, които бихте могли да извлечете от употребата на каламин.

Ползи...

Каламинът помага изключително много за акне. Свойствата му ще изсушат пъпките и ще стегнат порите ви. Ако имате мазна кожа, прекомерният себум е основната причина за акнето. Каламинът ще го премахне. Наред със своите стягащи свойства, неговите антибактериални свойства спомагат за по-ефективното справяне с проявите на акне и обриви. Действа особено добре върху активни пъпки, които са пълни с гной.

Каламинът помага на тъмнитете петна и белези след акне - нещо, което не можете да избегнете след проявите на акне. Доказано е, че е ефективно за премахване на тъмните петна и прави кожата ви да изглежда равномерно тонизирана. Каламинът успокоява чувствителната кожа и се използва за медицински цели при лечение на леки кожни заболявания. Той дори е включен в основния списък на Световната здравна организация като противовъзпалително лекарство. Около 1500 г. пр. Н. Е., за първи път се използва като лекарство за сърбеж на кожата. Каламиновият лосион е толкова нежен и мек, че е безопасен за бебета. Каламинът е задължителен през лятото. Независимо от вашия тип кожа, директното излагане на слънце през лятото може да причини дразнене, изгаряне и други щети.