6 Фейс йога упражнения за свежа кожа

6 Фейс йога упражнения за свежа кожа

20 март 2024
  • Сподели:

Въведение

 

Кожата, като най-големият орган на тялото, изисква повече от просто нанасяне на продукти. Това е важен подход към здрава кожа. Но за да бъдат хранителните вещества равномерно разпределени между всички слоеве на кожата, това изисква по-дълбок, по-холистичен подход, който ще позволи на вътрешната ви красота да се прояви. Това естествено означава да консумирате пресни, сезонни храни, да спортувате и да водите здравословен, балансиран начин на живот. Полезна практика за постигане на същото е йога за лице, която ви позволява да се отнасяте към кожата си с любов, докато се запознавате отново с вътрешното си аз. Нека да навлезем в тази материя сега!
 
 

Какво е йога за лице и работи ли?

 
Упражненията за лице и масажите са практикувани в Индия от незапомнени времена. Концепцията датира от древните писания на Аюрведа. Това е освобождаване на енергийни пътища за естествено постигане на по-добро здраве и страхотно чувство за благополучие, докато изглеждате сияещи. Релаксира, тонизира и дава естествен тласък на кожата, като същевременно възстановява лицевите мускули. Идеята е да разтегнете 57-те мускула на лицето и шията, за да тонизирате, стегнете и стимулирате кръвообращението, за младежки вид.
 
Подобно на всяко друго физическо упражнение, ефектите от йогата за лице могат да се видят върху кожата, ако усърдно ги включите в ежедневието си. Допълнително предимство е, че можете да се отдадете на тези упражнения навсякъде и по всяко време.
 
 

Какви са ползите?

 
Когато правите упражнения за лице или се отдадете на съзнателна йога сесия, мускулите в тялото ви се чувстват твърди и силни. По същия начин, когато мускулите на лицето ви се използват с йога за лице, те се чувстват тонизирани и създават усещането за естествен лифтинг на лицето, ако се практикуват редовно. Предлагаме на вашето внимание тези 6 йога упражнения за лице, които можете да правите за еластична и здрава кожа:
 
 
1. Целувка и усмивка
 
Избутайте устните си колкото можете повече, сякаш се каните да се целунете и след това се усмихнете широко. Правете поне 15 повторения на ден. Това упражнение за лице работи върху бузите и брадичката ви едновременно.
 
Полза: Когато използвате тези мускули често и по специфичен начин, това може да подобри движението надолу към младежка линия на челюстта и зачервени бузи.
 
 
2. Надуйте бузите си
 
Вдишайте през устата и издишайте дъха от буза до буза, след което отпуснете.
 
Полза: Тези бързи и лесни движения ще укрепят мускулите на бузите и ще ги предотвратят да изглеждат кухи. Правете това упражнение за лице редовно за повдигнати и пухкави бузи.
 
 
3. Повдигнете веждите си
 
Поставете показалеца на всяка ръка на половин инч над веждите. Опитайте се да повдигнете веждите нагоре, като ги притискате надолу с пръсти. Повторете това 10-12 пъти на ден.
 
Полза: Тъй като челото ни е първото място за появата на бръчки, можете да тонизирате тези мускули, да освободите напрежението и да намалите появата на бръчки, като изпълнявате това специфично упражнение за лице.
 
 
4. Направете рибено лице
 
Всмучете вътрешността на бузите си, почти като да направите рибешко лице. Задръжте за няколко секунди, като държите очите си широко отворени. Ако очите ви започнат да сълзят, това ще ви покаже периода от време, за който можете да задържите тази поза. След това можете да мигнете и да освободите позата.
 
 
5. Разтягане на клепачите
 
Погледнете нагоре и същевременно повдигнете вежди. След това внимателно затворете клепачите си, докато все още гледате нагоре.
 
Полза: Тъй като клепачите ни имат склонността да увисват с възрастта, това упражнение за разтягане може да им помогне да ги поддържаме стегнати.
 
 
6. Йогийско дихателно упражнение за лице
 
Йогата за лице е непълна без йогийски дихателни упражнения. Респираторните промени засягат кожата и тялото, както и нашето настроение. Например повърхностното дишане избледнява тена. В днешния ден и епоха стресът непрекъснато нарушава естествения модел на дишане, изчерпвайки праната, животворната сила.
 
Полза: За да възстановите този баланс, препоръчваме упражнения за дълбоко дишане, включително коремно дишане и алтернативно дишане през ноздрите.
 
 

Заключение

 
Във всичко, което правите, за да се грижите за кожата, не забравяйте да култивирате вътрешна красота и истинско здраве, в практики, които ви доставят върховна радост. В последствие ще откриете, че лицето и цялостното ви разположение ще показват това чувство на удовлетворение. Това е тайната на истинската красота според Аюрведа.